f.jpg
Izložba radova obitelji Mardešić-Sikora

U komiškoj Bašti u posljednje vrijeme, otkako se u njoj smjestio Dnevni boravak za starije osobe, odvija se intenzivan društveni život Komiže. Tako se i danas zbio jedan unikatni i nadasve zanimljiv događaj. Kad kažemo ovako službeno, otvorena je izložba radova Atelijera Mardešić-Sikora, onda nismo rekli ništa, jer iza ove suhoparne informacije krije se zapravo cijela jedna topla obiteljska priča.

 

 

 

Kao u bajci, nekoć davno jedan je Komižanin po imenu Ivo upoznao Splićanku Ana-Mariju i iz te ljubavi izrasla je cijela obitelj - Mardešić. Ali ta obitelj nije tek obična obitelj, što pokazuje i današnja izložba. Svi članovi ove obitelji imaju neku umjetničku žicu, pa kad se na jednom mjestu skupe njihove rukotvorine, čovjek zaista ima što i vidjeti. Uz majku Ana-Mariju, koja je na ovoj izložbi izložila svoje radove nastale tehnikom PATCHWORKA (vještina spajanja različitih krpica tkanina u razne prigodne oblike), svoje radove su izložile i njene dvije kćerke, Helena i Barbara, zatim i zet Marijan, koji izrađuje savršene reljefe geografskih karata, a tu su i unuci Toma i Karmen, koji su nas svojom slikovnicom-bajkom "Čarobni grad konjograd" uvjerili da po mašti i nadarenosti nimalo ne zaostaju za svojim roditeljima.

 

Raskošne zidne i stolne tapiserije, slike, ukrasni predmeti, pa i marmelade, rakija i med, kod posjetitelja izložbe su izmamili pravi uzdah udivljenja. A ono što je najbolje, svi zainteresirani, osim razgledavanja izložbe, moći će i sudjelovati u Tečaju tehnike PATCHWORKA (pačvork) koji će izlagači držati u Dnevnom boravku za starije osobe u Komiži od 12. do 16. 12. o. g. s početkom u 15,00.


Pa evo, dragi čitatelji, ako ste u Komiži obavezno prošetajte do Bašte, imat ćete što vidjeti i naučiti, pa i zaigrati tombulu, kao i netom poslije današnje izložbe.

Na našoj facebook stranici donosimo i malu galeriju fotografija s današnje izložbe. Pogledajte!

Vinko Kalinić
11. 12. 2011.